BORSA

Fenerbahçe FENER hissesi neden taban oldu?

Fenerbahçe Futbol A.Ş. (FENER), yüzde 400 oranında bedelli sermaye artırımı kararı aldı. Kararın ardından hisse, haftanın son işlem gününü taban fiyattan kapatırken haftalık bazda yüzde 13’ü aşkın değer kaybetti.

Fenerbahçe Futbol A.Ş. (FENER) Yönetim Kurulu, 22 Mayıs 2025 tarihli toplantısında şirketin mali yapısını güçlendirmek ve işletme sermayesi ihtiyacını karşılamak amacıyla bedelli sermaye artırımı kararı aldı.

Açıklamaya göre, şirketin çıkarılmış sermayesi, tamamı nakden karşılanmak üzere 250 milyon TL'den 1 milyar 250 milyon TL’ye çıkarılacak.

Bu artış, şirketin 1 milyar 250 milyon TL tutarındaki kayıtlı sermaye tavanı içinde gerçekleştirilecek. Bedelli sermaye artırımının oranı %400 olacak.

Bedelli sermaye artırımı kararının ardından FENER hissesi, haftanın son işlem gününü %10 düşüşle taban fiyat olan 51,25 TL’den kapattı. Hisse haftalık bazda ise %13,36 değer kaybı yaşadı.

Bedelli sermaye artırımı sonrası hisse neden düşer?

Bedelli sermaye artırımı, şirketin mevcut ortaklarından sermayeye nakit koymaları istenerek yeni hisse senetleri ihraç etmesidir.

Yatırımcılar, bedelliye katılmak için portföylerinden nakit çıkarmak zorundadır. Bu da bazı yatırımcıların hisse satarak nakit yaratmasına ve fiyat üzerinde satış baskısına neden olabilir. Bedelliye katılmak istemeyen yatırımcılar da ellerindeki hisseleri satarak çıkmayı tercih edebilir.

Hisse fiyatı ne kadar sürede toparlanır?

Bedelli sermaye artırımı sonrası hisse fiyatının ne kadar sürede toparlanacağı net bir süreyle belirlenemez çünkü bu durum birçok değişkene bağlıdır.

Eğer şirket artırılan sermayeyi verimli yatırımlarda kullanırsa (örneğin borç ödemek, kapasite artırımı, yeni yatırımlar), piyasada pozitif algı oluşur ve toparlanma hızlı olabilir.

Ancak para verimsiz şekilde kullanılırsa (örneğin geçmiş zararları kapatmak, yönetim zafiyetleri), toparlanma zorlaşabilir.